Direktlänk till inlägg 14 oktober 2014

Tisdagstema

Av Monica och Jacob - 14 oktober 2014 05:28

TISDAGSTEMA  # KÄNSLIG

Tänder är ju ett känsligt och dyrbart kapitel, men när alternativet är benröta är det bara att säga bye bye vilket gjordes i går.

Har egna tänder + 2 kronor, hon föreslog att jag skulle sätta in en brygga i överkäken och slipa ner en massa tänder vilket skulle kosta nästan som en uppgradering av köket.

Nej sa jag bättre tandlös i fint hus än med fina tänder tältandes i skogen, det köpte hon. 

Det är bedrövligt vad dyrt det är att hålla tänderna i skick, tandvårdsreformen gäller ju bara vissa tänder  

http://tisdagstema.se/

 
 
Violen på Brandholmen

Violen på Brandholmen

14 oktober 2014 08:16

Usch ja, det kostar skjortan att ha med tandläkare att göra men ibland är det nödvändigt!
Tänk att det är dags nu att ordna till badrummet! En spännande (och förmodar jag rörig) tid men så fint ni kommer att få när det är nytt och fräscht!
Soligt här på morgonen, hoppas vi slipper regn. Det blir väl först en tur med kameran och sedan till Elgiganten.
Ha en riktigt bra dag!

http://brandholmen.blogspot.se

 
BP

BP

14 oktober 2014 08:19

Vilken fin bild på den dragna gadden, stiligt, fotogeniskt och STORT;-)
Hade nog gjort precis som du. Jag menar är det framtänder är det en annan sak. Man vill ju inte se ut som en afrikan;-) Men syns inte hålet så...
Faller man i onåd är det ju bara sluta kommentera, det har jag gjort.

http://bp-computerart.blogspot.se

 
ANETTE

ANETTE

14 oktober 2014 08:26

Huja, det är dyrt. Numera har jag frisktandvård, dvs jag lägger ett belopp varje månad. Det känns rätt skönt och på fredag är det dags igen. Jag drog bort en kindtand för några år sedan, lite av samma orsak. Den var så dålig och det var den enda tand jag fick hålla på att laga hela tiden 1-2 ggr om året. Till slut sa jag att nu får det räcka - dra ut den! Har inte lagat något sen dess ;) Kul bild, tänk att ha med kameran till tandläkaren - det måste väl vara lite udda ;)

http://mammanette.blogspot.se/2014/10/tisdagstema-

 
cat

cat

14 oktober 2014 10:40

Hualigen din stackare!! Det borde finnas ett högkonstnadsskydd för alla vad gäller tandvård. Tänderna är ju precis som allt annat en del av kroppen.

http://1bildibland.blogspot.se

 
Marit Johansson

Marit Johansson

14 oktober 2014 12:47

Det är sjukt så dyrt det är... min man har nyligen renoverat lite i munnen, det var inte att jämföra med ett nytt kök men några tusen i alla fall. Nu ska dottern dra 4 tänder också, tur att det är gratis för henne :)

http://maritjohansson.se/blogg

 
Mias Mix

Mias Mix

14 oktober 2014 14:13

Du borde kanske varna "känsliga" läsare när du visar en sån bild :) Ja det där med högkostnadskortet kan man inte alltid förstå. Varför får man hjälp när man har fel på magen, men inte när man har fel på tänderna. Varför får man hörapparat men inte glasögon? Mycket som är konstigt i denna värld men jag tycker du valde helt rätt!

http://miasmix.blogg.se

 
Freja

Freja

14 oktober 2014 18:38

Hua, det ser ut att ha gjort ont!

http://frejareddevil.wordpress.com

 
Anitas Malta

Anitas Malta

14 oktober 2014 18:55

Måste erkänna att jag är liiite känslig mot bilder som denna. Detta trots att jag arbetat som tandsköterska och sett väldigt många utdragna tänder ;-)
Haha.. gillar din motivering som hon naturligtvis köpte ! Man måste se upp för överbehandling vilket dessvärre förekommer alltför ofta. Men hur ska man som novis veta vad som är bäst.

http://anitasmalta.com

 
Scaniatjejen

Scaniatjejen

14 oktober 2014 19:35

Vilken rejäl tand, snyggt fångat! Ja tandläkarbesök är tyvärr alldeles för dyra grejer, tycker det kostar en femhundring bara man satt sig i stolen.=/

http://www.scaniatjejen.se

 
Klimakteriehäxan

Klimakteriehäxan

14 oktober 2014 20:26

Oj som jag håller med! Kan kosta hur mycket som helst!

http://klimakteriehaxan.blogspot.com

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

14 oktober 2014 21:24

Ja fy, jag fick också en kostnadsprognos som fick mig att gå i taket! När jag sedan nästan i mitt stilla sinne tänkt att det får gå det med, jag då kom nästa smäll, en skilsmässa som slog den ekonomiska möjligheten i spillror. Så nog är det ett känsligt ämne detta med tandstatusen. Nu får vi bara ta hand om akutfallen, tänder som spricker och tänder som lossnar och gamla lagningar som släpper..

http://paulaz.se

 
Nett

Nett

15 oktober 2014 09:36

Ja hua, det är banne mig inte billigt. När jag var hos tandläkaren sist så ville han att jag skulle överväga en bettskena, bara det skulle kosta så mycket så jag tackade nej.

http://www.enkoppkaffe.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan. Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit fo...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards